Без категорије Истакнуто

Унапређење менталног здравља породице – Подршка од самог почетка

“Унапређење менталног здравља породице – Подршка од самог почетка” је програмски задатак  у оквиру Посебног програма из области јавног здравља АП Војводине за 2022. годину, који спроводи Институт за јавно здравље Војводине под покровитељством Покрајинског секретаријата за здравство АП Војводине, а у сарадњи са заводима за јавно здравље у Војводини.

Овај програмски задатак је први пут представљен 2020. године.

Уз слоган „Подршка од самог почетка“, програмски задатак има за циљ да оснажи породицу од момента формирања партнерског односа и одлуке о заједничком животу, преко момента планирања родитељства и животних догађаја и изазова који могу да прате тај период, те наставља да прати теме које се тичу родитељства и развојних задатака деце предшколског и школског узраста.

Ове године, у оквиру програмског задатка, бавили смо се следећим темама: подршка породици која се суочава са потешкоћама са зачећем (неплодност); рођење детета са инвалидитетом, сметњама/потешкоћама у развоју или већим здравственим проблемом (како бити родитељ за подршку детету и како самоподржати себе, или тражити психолошку помоћ); као и подршка породици деце предшколског и школског узраста.

Позивамо вас да прочитате наше психолошке текстове који се налазе на посебном сајту програмског задатка и пронађете бројне савете из области родитељства:

Више о овогодишњим темама можете прочитати и у брошурама које је Институт за јавно здравље Војводине припремио у сарадњи са стручњацима:

Брошуре које је Институт припремио у току 2020. и 2021. године можете преузети кликом на следеће наслове:

За све информације о програмском задатку позивамо вас да пратите Facebook  и Instagram профил овог програмског задатка.