Ковид19

Тестирање на лични захтев

RT-PCR ТЕСТИРАЊЕ

Уколико желите да закажете PCR тестирање на лични захтев, потребно је да то урадите на порталу еУправе. Након што изаберете жељену лабораторију, приказаће се календар где је потребно да одаберете неки од слободних термина. Након што успешно закажете термин, систем ће генерисати попуњене уплатнице. Неопходно да приликом доласка на тестирање у заказаном термину понесете један примерак оверене уплатнице као доказ о уплати.

Тестирање може да се закаже за највише 5 чланова породице. Тестирање може да се закаже за грађане Републике Србије, стране држављане са боравком у Републици Србији, као и за стране држављане без боравка (туристе).

Тестирање RT-PCR методом на лични захтев се плаћа. Све информације у вези уплата можете пронаћи на сајту Републичког фонда за здравствено осигурање.

Да бисте заказали термин није потребно да будете регистрован корисник портала еУправе.

Такође, грађанима је доступно и да путем Националног контакт центра Министарства здравља на броју 011/362-0000 закажу PCR тестирање на лични захтев сваким радним даном од 08 до 20 часова.

Тестирање RT-PCR методом се ради сваки радни дан (понедељак – петак) од 7.30 до 8.30.

ВАЖНО

Предност приликом тестирања имају грађани који су заказали тестирање преко портала еУправе.
Време добијања резулатата је 24-48 сати од узимања бриса.

 

ТЕСТИРАЊЕ БРЗИМ АНТИГЕНСКИМ ТЕСТОМ

Тестирање брзим антигенским тестом се не заказује. Потребно је да уплатите износ из инструкције са сајта РФЗО-а и да у периоду од 7.30 до 8.30 са доказом о уплати дођете у Завод.

Тестирање брзим антигенским тестом на лични захтев се плаћа. Све информације у вези уплата можете пронаћи на сајту Републичког фонда за здравствено осигурање.

Тестирање брзим антигенским тестом се ради сваки радни дан (понедељак – петак) од 7.30 до 8.30.

СВЕ УПЛАТЕ СЕ ВРШЕ ИСКЉУЧИВО НА РАЧУН РЕПУБЛИЧКОГ ФОНДА ЗА ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРАЊЕ.

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊАНИН НЕ СНОСИ ОДГОВОРНОСТ УКОЛИКО ДОЂЕ ДО КАШЊЕЊА У ИЗДАВАЊУ РЕЗУЛТАТА ИЗАЗВАНИХ КВАРОМ АПАРАТА ИЛИ НЕКИМ ДРУГИМ НЕПРЕДВИЂЕНИМ ОКОЛНОСТИМА КОЈЕ МОГУ ИЗАЗВАТИ ЗАСТОЈ У ВРШЕЊУ АНАЛИЗА.